Skip to content

Yrityksen perustaminen – uhka vai mahdollisuus?

Yrityksen perustaminen on iso päätös sillä se vaikuttaa olennaisesti myös perustajan sosiaaliturvaan. Toisin, kuin palkkatöissä riskit on kannettava itse, myös eläkkeestä täytyy huolehtia ja tietysti siitä, jos jotain yllättävää tapahtuu.

Huolella perustettu yritys kuitenkin kannattaa, sillä parhaimillaan takaat sillä jopa loppuelämän toimeentulosi.

Mistä kannattaa aloittaa?

No tietenkin liikeideasta! Mitä yrityksesi tekee ja mistä se saa liikevaihtoa? Tämän jälkeen kannattaa tehdä kattava liiketoimintasuunnitelma, miten liikeidea toteutetaan käytännössä niin, että toiminta on kannattavaa.

Hyvin tehty liiketoimintasuunnitelma on myös perusedellytys sekä starttirahalle että muiden rahoituskanavien hyödyntämiselle.

 

Myös yritysmuodon valintaan kannattaa kiinnittää huomiota jo heti suunnitteluvaiheessa, sillä ne eroavat mm. verotuksen ja perustajien määrän suhteen.  Muista myös huolehtia tarkkaan yrityksesi luvanvaraisuudesta, vakuuttamisesta, kirjanpidosta ja liikeidean suojaamisesta – mikäli se on toimialallasi tarpeellista.

Apua Yritys 2018 -tapahtumasta

Yritys 2018 -tapahtuma on suunnattu yrittäjille ja yritystoimintaa harkitseville.  Mukana on yrittäjän arkeen ja toiminnan pyörittämiseen liittyviä kaupallisia toimijoita aina pankeista kirjanpitoon. Arvokkaiden kohtaamisien lisäksi tapahtuman tavoitteena on tarjota konkreettisia palveluita ja workshoppeja yrityksen aloittamisvaiheeseen, kasvuun ja käytännön pyörittämiseen.

Katso ohjelma ja mukana olevat yritykset rekisteröidy kävijäksi